Symboliek De Cirkel

De Cirkel:

Een Cirkel heeft geen begin en geen eind en staat symbool voor het feit dat geest  eeuwig is (oneindig).

Het Kruis is het geloof in een alles overkoepelende universele   Kracht waaruit iedereen mag putten.

Het Anker is de hoop die we hierdoor krijgen aangereikt, dat door ons af te stemmen op die Liefdeskracht wij inzichten krijgen in onze levensprocessen. Het maakt ons een gelukkiger en blijer mens die onze zorgen   gaat zien als lessen en mogelijkheden tot groei.

Het Hart is de liefde die via deze   geestelijke zoektocht in ons wordt neergelegd. Een liefde die we gaan uitstralen naar allen om ons heen waardoor de geest kan groeien in licht en weten. Het geheel rijst op uit een bron die ons helpt om in zuiverheid te leren en te leven. De vlammen om de cirkel heen in de kleuren blauw (geloof) geel, (hoop) en rood (liefde) werken zuiverend en beschermend zodat wij samen mogen smelten met de universele bron. 

Steen:

De amethist heeft de kleur van diep paars tot roodbruin, is doorzichtig tot ondoorzichtig en heeft een kristalvorm. De spirituele betekenis is geestelijke groei en bewustzijn. De steen heeft een hoge vibratie voor een sterke verbinding met het Hogere Zelf. De steen tilt uit boven overdreven materialisme en geeft doorzettingsvermogen op het spirituele vlak. De amethist heeft een sterke mystieke werking omdat deze een brug kan slaan tussen Hemel en Aarde; zeer geschikt voor meditaties.

Voor personen die een zware last op de schouder dragen brengt hij uiteindelijk overwinning.